RECHTSGEBIEDEN

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Focus op oplossingen
Ondernemingsrecht is onze COReBUSiness. Als ondernemende advocaten denken we graag met u mee, zodat we u snel een oplossing kunnen aanbieden. Zo kan u focussen op ondernemen, zonder zorgen.

Vastgoed en administratief recht

Voor onderneming, overheid en particulier
Als onderneming, overheid of particulier wordt u regelmatig geconfronteerd met vastgoed en administratief recht, ook als u dat soms liever niet verkiest. Corbus kan bogen op een jarenlange ervaring in vastgoed en administratief recht. Zo is Corbus al jaren de vertrouwde raadsman van de grootste makelaarsfranchise in BelgiŽ, en van een aantal gerenommeerde bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Vastgoed en administratief recht
ICT, internet en gegevensbescherming

ICT, internet en gegevensbescherming

Evenveel kansen als uitdagingen
ICT-ontwikkelingen, vooral op het internet, roepen dagelijks nieuwe juridische vragen op. Het wettelijk kader is hieraan immers niet aangepast. Corbus kan u de weg wijzen in de digitale wereld, of u nu een startup bent of een gevestigde onderneming. We staan u efficiŽnt bij, zodat u alle kansen kunt benutten.

Intellectuele eigendom en mediarecht

Bescherming hoeft niet duur of omslachtig te zijn
De waarde van veel ondernemingen zit in hun intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, merken, tekeningen en modellen, octrooien,...) en dus in hun niet-tastbare activa. Nochtans aarzelen veel Belgische ondernemers om een octrooi of merkbescherming aan te vragen, omdat ze - ten onrechte- denken dat de bescherming van intellectuele eigendom omslachtig of duur is. Corbus helpt u graag de economische waarde van uw handelsnaam, logo, product, sloganÖ veilig te stellen.

Intellectuele eigendom en mediarecht
Arbeid en sociale zekerheid

Arbeid en sociale zekerheid

Voor werkgevers en werknemers
Het individuele arbeidsrecht regelt de arbeidsrelatie tussen werkgevers en werknemers, terwijl het collectieve arbeidsrecht de verhouding tussen werknemersorganen en werkgevers omvat. Voor beide rechtsdomeinen kunt u bij Corbus terecht voor advies en procedures.

Familie en vermogen

Deskundige bijstand bij bijzondere gebeurtenissen
Bijzondere levensgebeurtenissen verdienen bijzondere bijstand. Bij families en gezinnen spelen bovendien persoonlijke banden en emotionele betrokkenheid een belangrijke rol. Corbus kan u bijstaan om twistpunten te voorkomen dankzij een grondige voorbereiding en goede organisatie. Ook wanneer zich toch geschillen voordoen, staan wij u op een deskundige en discrete manier bij.

Familie en vermogen
Bemiddeling

Bemiddeling

Bemiddeling of mediation: volwaardige alternatieve conflictoplossing
Een juridische procedure is niet altijd de beste optie voor u en uw organisatie. Mediation (bemiddeling) focust op het herstellen van de communicatie en het vrijwaren van de (handels)relatie. Uniek is dat de beslissing bij de partijen zelf ligt, omdat mediation gebaseerd is op vrijwillige en vertrouwelijke gesprekken onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar. Corbus streeft bij mediation altijd naar een duurzame en snelle oplossing

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]