Passie voor recht

Corbus verwijst naar 'core business' en 'business law'. Recht en ondernemingsrecht in het bijzonder zijn onze passie, een pragmatische en oplossingsgerichte houding is onze aanpak.
Ons doel is duidelijk: we zoeken oplossingen die u en uw onderneming of organisatie echt versterken. We vertrekken hierbij steeds vanuit uw oogpunt en behoeften, en investeren graag in een langetermijnsamenwerking zodat we weten wat voor u echt belangrijk is. Corbus wil dé referentie worden in haar lokale markt, als integere juridische partner van de ondernemer en ondernemende instelling.

Lees meer

Team

Rechtsgebieden

Rechtsgebieden

Ondernemingsrecht

ondernemingsrecht antwerpen

Ondernemingsrecht is onze COReBUSiness. Als ondernemende advocaten denken we graag met u mee, zodat we u snel een oplossing kunnen aanbieden. Zo kan u focussen op ondernemen, zonder zorgen.

Ondernemingsrecht

Vastgoed en administratief recht

Voor onderneming, overheid en particulier

Als onderneming, overheid of particulier wordt u regelmatig geconfronteerd met vastgoed en administratief recht, ook als u dat soms liever niet verkiest. Corbus kan bogen op een jarenlange ervaring in vastgoed en administratief recht. Zo is Corbus al jaren de vertrouwde raadsman van de grootste makelaarsfranchise in België, en van een aantal gerenommeerde bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Vastgoed en administratief recht

ICT, internet en gegevensbescherming

ict recht antwerpen

ICT-ontwikkelingen, vooral op het internet, roepen dagelijks nieuwe juridische vragen op. Het wettelijk kader is hieraan immers niet aangepast. Corbus kan u de weg wijzen in de digitale wereld, of u nu een startup bent of een gevestigde onderneming. We staan u efficiënt bij, zodat u alle kansen kunt benutten.

ICT, internet en gegevensbescherming

Intellectuele eigendom en mediarecht

Bescherming hoeft niet duur of omslachtig te zijn

De waarde van veel ondernemingen zit in hun intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, merken, tekeningen en modellen, octrooien,...) en dus in hun niet-tastbare activa. Nochtans aarzelen veel Belgische ondernemers om een octrooi of merkbescherming aan te vragen, omdat ze - ten onrechte- denken dat de bescherming van intellectuele eigendom omslachtig of duur is. Corbus helpt u graag de economische waarde van uw handelsnaam, logo, product, slogan… veilig te stellen.

Intellectuele eigendom en mediarecht

Arbeid en sociale zekerheid

Voor werkgevers en werknemers

Het individuele arbeidsrecht regelt de arbeidsrelatie tussen werkgevers en werknemers, terwijl het collectieve arbeidsrecht de verhouding tussen werknemersorganen en werkgevers omvat. Voor beide rechtsdomeinen kunt u bij Corbus terecht voor advies en procedures.

Arbeid en sociale zekerheid

Bemiddeling

Bemiddeling of mediation: volwaardige alternatieve conflictoplossing

Een juridische procedure is niet altijd de beste optie voor u en uw organisatie. Mediation (bemiddeling) focust op het herstellen van de communicatie en het vrijwaren van de (handels)relatie. Uniek is dat de beslissing bij de partijen zelf ligt, omdat mediation gebaseerd is op vrijwillige en vertrouwelijke gesprekken onder begeleiding van een onpartijdige bemiddelaar. Corbus streeft bij mediation altijd naar een duurzame en snelle oplossing

Bemiddeling

Internationaal: binnen en buiten Europa

Internationaal: binnen en buiten Europa

Bent u op zoek naar juridisch advies voor activiteiten buiten België of hebt u een geschil in het buitenland? Door onze jarenlange ervaring hebben we goede en persoonlijke banden opgebouwd met middelgrote advocatenkantoren binnen en buiten Europa.

Zo is Corbus de Belgische partner binnen “e-iure”, een netwerk van ondernemingsgerichte advocatenkantoren in Europa, de Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Binnen dit netwerk wordt actief samengewerkt en kennis gedeeld, om op die manier ook internationaal een echte meerwaarde te kunnen bieden.

Nieuws

Nieuws

Een lidstaat kan de verhandeling van een in een andere lidstaat rechtmatig geproduceerde CBD niet zomaar verbieden

Het Europese Hof van Justitie komt in een belangrijk arrest tot de conclusie dat een rechtmatig geproduceerd Cannabidiol (CBD) extract niet als een “verdovend middel” kan worden beschouwd en bijgevolg in beginsel binnen de Europese Unie vrij verhandeld kan worden (zie arrest C-663/18 van 19 november 2020).

Lees meer

Opgelet huurders en verhuurders bij een handelshuur: ook bij uitzetting na verkoop geldt de verjaringstermijn van één jaar om de uitzettingsvergoeding te vorderen

In zijn arrest van 28 mei 2020 oordeelt het Grondwettelijk Hof dat de verjaringstermijn van één jaar voorzien in artikel 28 van de Handelshuurwet van toepassing is op alle rechtsvorderingen tot betaling van de vergoeding wegens uitzetting, ongeacht of zij resulteren uit een weigering tot huurhernieuwing door de verhuurder, dan wel uit een voortijdige opzegging door de verkrijgende verhuurder. Een andere lezing geven aan artikel 28 van de Handelshuurwet zou immers ongrondwettig zijn, want strijdig met het gelijkheidsbeginsel zoals vervat in de artikelen 10 en 11 van de Belgische grondwet.

Lees meer

Auteursrecht en muziek: “Op, op, alles is op”🎵?

De muzikant die een melodie schrijft, verkrijgt hierop in principe de exclusieve rechten. In de digitale wereld wordt het maken en publiceren van muziek steeds eenvoudiger en toegankelijker. Kan "de muziek" door deze toenemende creatiesnelheid ooit opraken?

Lees meer

Alle nieuwsberichten

Onze coordinaten

Onze coordinaten

Wij kijken uit naar uw commentaren, vragen en feedback. Of u nu op zoek bent naar concrete, juridische ondersteuning of gewoon meer informatie wil over onze diensten, wij zijn er voor u.

verzenden

 

Kantoor

Voor een impressie van ons kantoor, klik hier.

T.: 0032 3 286 06 50
F.: 0032 3 230 45 30
E.: info@corbus.be
Lange Klarenstraat 22
2000 Antwerpen

Algemene voorwaarden

Informatiedocument en algemene voorwaarden

Wij verwijzen graag naar ons informatiedocument, naar onze algemene voorwaarden en naar onze privacy policy, waarin u gedetailleerde informatie over onze dienstverlening en ons beleid inzake de verwerking van persoonsgegevens vindt en de transparante afspraken die wij standaard hanteren.

Kantoor

Huisstijl: "normal". Dit is het 'onderwerp' van een e-mailbericht dat wij verzenden naar de toekomstige webmaster van een pas ontwikkelde webalive website. De pas geboren website is eigenlijk een dynamische website template, waarvan de eigenlijke inhoud wordt aangemaakt door een niet-technische webmaster.

Huisstijl "subtitle". De CMS Webmaster Start opleiding.

Huisstijl "bullet" of "bullet-single-line". In datzelfde e-mailbericht wordt de toekomstige webmaster uitgenodigd voor het volgen van een 2u30 durende opleiding over het online webalive Web Content Management Systeem webalive Studio5. Eenmaal deze opleiding gevolgd, begint de nieuwgeboren webalive webmaster zijn eigen webpagina's te bouwen.

Huisstijl "highlight". Een webalive website reflecteert de huisstijl van het bedrijf. De niet-technische "webmaster" knoeit nooit: hij/zij past enkel de vastgelegde huisstijlkenmerken (lettertype, kleurschema, titels, subtitels, bullets, normaal, linkkleur en highlight) toe op zijn/haar webpagina's.

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]