Blog

Pop-ups verkrijgen eigen huurregimes

Pop-ups zijn de laatste jaren alom tegenwoordig in het straatbeeld. De pop-up blijkt, als tijdelijke vestiging in haar vorm van winkel, restaurant, beurs, e.a., steeds meer aan populariteit te winnen. Jammer genoeg bestond er voor deze vestigingen lange tijd onzekerheid over het meest passende juridisch kader om de verplichtingen van zowel huurder als verhuurder te regelen. Gelukkig kwam de wetgever recentelijk tegemoet aan deze problematiek.
Lees meer

Aanwezigheidsregistratie voor bouwwerven van minstens EUR 500.000,-

Ter bestrijding van fraudemechanismen werd reeds in 2014 het systeem van aanwezig-heidsregistratie op bouwwerven ingevoerd voor werven van minstens EUR 800.000,- (exclusief BTW).
Lees meer

Verlaagd BTW tarief voor renovatiewerken aan woningen van minstens 10 jaar oud

Er werd door de wetgever voorzien dat vanaf 1 januari 2016 het verlaagd BTW tarief van 6% voor renovatiewerken aan privťwoningen slechts zou gelden voor woningen die min-stens 10 jaar oud zijn terwijl dit voorheen mogelijk was voor woningen die minstens 5 jaar oud waren.
Lees meer

Werken met een aannemer: verruimde hoofdelijke aansprakelijkheid opdrachtgever bij sociale en fiscale schulden

Het is bekend dat een opdrachtgever of aannemer die voor het uitvoeren van werken in onroerende staat een beroep doet op een aannemer of onderaannemer, die sociale of fiscale schulden heeft, bijzonder waakzaam moet zijn. Indien de nodige inhoudingen niet worden gedaan loopt de bouwheer/aannemer het risico nogmaals te worden aangesproken voor hetzelfde bedrag vermeerderd met een boete.
Lees meer

De invloed van de wetswijzigingen betreffende zakelijke zekerheden op onroerende rechten op de zekerheidsrechten van onderaannemers

In navolging van buurlanden Frankrijk en Nederland heeft BelgiŽ recent haar stelsel van zekerheidsrechten gemoderniseerd.
Lees meer

Alle blogitems

1

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]